Bruidsmake up en Bruidskapsels ‘Tips’

rotterdam-dimitri-visserWaar dient u rekening mee houden bij de voorbereiding van uw Bruiloft? U vindt op deze pagina aan aantal tips om uw Bruidsmake up en Bruidskapsel op uw huwelijksdag te laten slagen. GEZICHT

Ter voorbereiding op je huwelijksdag is het wijs om een aantal bezoekjes aan de schoonheidsspecialist te brengen om je huid in optimale conditie te brengen. Onzuiverheden worden weggehaald, je wenkbrauwen worden mooi in model gebracht* en de conditie van je huid gaat zienderogen vooruit in een aantal behandelingen. Probeer eens per maand te gaan voor het beste resultaat. De laatste behandeling plan je tot een week voor het huwelijk. In de week voor het huwelijk liever geen behandeling. Als je nog niet eerder bij de schoonheidsspecialiste bent geweest en je weet niet waar je terecht kunt : probeer via het internet recensies te lezen of je bij de salon die je op het oog hebt, in goede handen bent. Wenkbrauwen epileren is een kunst op zich. Je kunt ook terecht bij speciale wenkbrauwsalons als je het spannend vindt om deze te laten bijwerken. Als je geen tijd of zin hebt om naar de schoonheidsspecialiste te gaan kun je thuis ook een heel eind komen met je streven naar een perfecte huid.  Je zult wel een bezoekje aan de afdeling huidverzorging van de parfumerie moeten brengen om een aantal producten in huis te halen. Laat je altijd goed adviseren wat voor jouw huid geschikt is. Een aantal belangrijke items die niet mogen ontbreken in je do-it-yourself behandeling: 
  1. Goede reiniging. Liefst iets van een foam wat diep de poriën reinigt ( perfect om iedere avond EN ochtend te gebruiken)
  2. Een exfoliant/ scrub om dode huidcelletjes op een zachte manier te verwijderen. Dit gebruik je op je gezicht en je decolte. Neem ook je schouders mee (deze gaan dan mooi glanzen). Dit product gebruik je zo’n twee maal per week maar laat je hierover goed adviseren.
  3. Masker. Je hebt een eindeloze variatie in maskers dus laat je goed adviseren welke voor jouw huidtype geschikt is. Een hydraterend masker is altijd goed. Door stress, verwarming, airco en voeding zal je huid de vocht verzorgende bestanddelen uit het masker meteen tot zich nemen en ziet er altijd meteen beter uit! Een oogmasker is heerlijk voor de tere huid rond je ogen. Je ogen krijgen meteen een oppepper en dit komt de oog make up alleen maar ten goede!

BODY

Hieronder een aantal tips voor de bodyverzorging: 
 
HANDEN: Probeer 2 maal per week de handen te schubben in de avond ( let ook op de nagelriemen en eeltplekjes op de wijsvingers en kussentjes in de handpalm EN vergeet ook de ellebogen niet) en breng daarna een volle romige voedende hand creme aan waarna je katoenen handschoentjes aantrekt waardoor het product goed kan intrekken. De volgende dag heb je heerlijk zachte handen en de huid is echt verbeterd.
 
ONTHAREN: Als je veel oksel huid ziet bij je gekozen bruidsjapon is het misschien een idee om een aantal maanden voor de huwelijksdatum te starten met het harsen van je oksels. Het is een pijnlijke behandeling maar wel heel effectief en je okselhuid ziet er uit als een babyhuidje zonder donkere gloed ( wat vaak wel het geval is bij scheren). Je kunt ook meteen je benen laten harsen als je er toch bent en voor de mensen die zich storen aan donkere haartjes op de armen: ook deze kunnen met hars worden verwijdert en blijven een week of 3 a 4 weg.
 
TEINT: Als je graag een tintje wilt geven aan je huid voor je huwelijksdag zijn er een aantal mogelijkheden. Allereerst de zonnebank. Iedereen is zich wel bewust van het feit dat je een prachtige kleur krijgt maar dat het niet zo goed is voor je huid.  Ook moet je zorgen dat je op een ‘tosti-ijzer’ alsnog draait om witte plekken ( drukpunten) op je schouderbladen te voorkomen. .Zorg dat je voldoende water drinkt en vaak een hydraterend masker gebruikt om je huid een beetje tegemoet te komen. Wat een minder huid belastende manier is om een kleurtje te krijgen is de spray tan salon. Hier wordt een self-tan product verneveld op je huid en werkt in op de dode huidcellen van je lichaam. Dit is minder schadelijk dan de zonnebank en je hebt meteen dezelfde dag resultaat. Dit resultaat blijft ongeveer een dag of 6 a 8. Als je nogmaals gaat na een dag of 4 wordt de teint intenser en houd iets langer aan. Zoek op internet een professionele  salon als je geïnteresseerd bent.
 
NAGELS
 
Omdat er op geen andere dag zoveel naar je handen wordt gekeken als op je huwelijksdag is het belangrijk dat je handen er verzorgt uitzien. Je kunt zelf aan de slag met mooie nagellakken om je nagels er tiptop uit te laten zien. Zorg dat je eerst een base-coat gebruikt om te voorkomen dat er kleurstoffen in je nagelplaat trekken en daardoor verkleuringen veroorzaken. Dan kies je een mooie lak in een ivoor tint en lak je je nagels 2 maal. Dit laat je 2 uur drogen en daarna gebruik je een topcoat om je lak te beschermen zodat je er zolang mogelijk plezier van hebt. De lakken van Opi zijn mooi en lang houdbaar. Je kunt een aantal weken van te voren al beginnen met dagelijks je nagelriemen te verzorgen met een beetje olie of bodycreme. Als je nagelriemen mooi los zijn is dit beter voor de groei van je nagels. Haal dagelijks na het olie beurtje een vijl langs je nagels om ervoor te zorgen dat eventuele haakjes geen kans krijgen je mooie nagels te doen verdwijnen. Je kunt ook naar een nagelstudio gaan om kunstnagels te laten aanbrengen als je geen vertrouwen hebt in je eigen nagels. Je kunt hier kiezen voor een verlengingen van je nagels of alleen een laagje gel op je eigen nagels zodat ze mooi glanzen en sterker zijn. Het voordeel is dat zodra je de studio verlaat mooie verzorgde nagels hebt waarvan de lak niet snel zal geen bladderen. Het nadeel is dat je deze nagels moet laten uitgroeien of laten verwijderen met een chemisch goedje wat niet heel goed is voor je nagels.
 
VOETEN
 
Je voeten zijn je trouwe dienders en verdienen ook een speciale behandeling voor op je mooiste dag. Je kunt een aantal maanden van te voren beginnen met een bezoek aan de pedicure. Zij zorgt er dan voor dat je nagels er mooi uitzien op je huwelijks dag ( en Honeymoon), dat je voeten eelt vrij zijn en eventuele eksterogen en eeltpitjes op je tenen worden verwijdert zodat je echt poezelige voetjes hebt op je huwelijks dag. Mooi verzorgende teennagels zijn belangrijk als je peeptoe schoentjes draagt maar denk ook aan je honeymoon waar je misschien dagelijks slippers en sandaaltjes zult dragen. Als je teennagels je geen blijheid geven is het nu ook mogelijk om gel op je teennagels te laten aanbrengen. Hierdoor ziet dit er meteen mooi uit en kan je  (ongeveer) een maand zorgeloos genieten van je mooie tenen en hoef je niet in de weer met nagellak halverwege je honeymoon. Het verwijderen van eelt is ook belangrijk en kan je zelf thuis ook aanpakken met speciale crèmes tegen eeltvorming. Als je kousen of een panty draagt op je huwelijksdag is het fijn als je voeten eelt vrij zijn om zo geen beschadigingen te maken aan het tere weefsel van de kousen.
 
HAAR
 
Als je je haar wilt laten knippen en of kleuren voor je huwelijk laat dit dan op z’n minst een dag of 10 van te voren doen. Op deze manier kan je het weer een paar keer wassen waardoor de eventuele tangen en krullers goed hun werk kunnen doen. Je kunt, als je de try out sessie ver voor je huwelijksdatum hebt geboekt, het beste je haar niet knippen. Zo kunnen we kijken met je bruidskapsel hoe het gaat met de huidige lengte en vertel ik je precies wat er af zou kunnen bij een bezoek aan de kapper zodat het je kapsel ten goede komt. Om je haar een boost te geven kan je met haarmaskers en serums aan de slag. Vraag advies aan je kapper wat voor jouw haar geschikt is.
 
Voor meer info kunt u ons altijd een berichtje sturen via het contactformulier.
 
Chantal Vastenhout
Meerlaan 66
2181 BT  Hillegom
M: 06-54744922